Ons verhaal

1ste Generatie

Roland Schoonaert richtte eind de jaren ’60 Cartonnages Roland op in een 20m² grote garage in Aalter. Eerder leerde hij de stiel bij zijn vader om na vijftien jaar voor eigen rekening te beginnen. Vrij snel werden de activiteiten naar een klein huurpand (300m²) in Nevele overgeheveld om in 1972 te verhuizen naar een nieuwbouwpand in de Damstraat te Nevele. Het 1.000m² grote pand onderging intussen twee uitbreidingsoperaties. Het beslaat momenteel 2.600m², bestaande uit kantoren, atelier en opslagruimte.

Omslagfoto_02_groot
Omslagfoto_03_groot

2de en 3de Generatie

In 1983 trad huidig gedelegeerd bestuurder Filip Schoonaert in het bedrijf van zijn vader. Tien jaar later neemt hij samen met echtgenote Ann Schaeck de zaak over. Zonen Pieter-Paul en Michaël zijn sinds 2017 actief in de familiale onderneming.

De toekomst

Momenteel werken wij aan plannen om te herlokaliseren naar een grotere industriezone ‘De Prijkels’ in Kruisem. We zullen er in eerste instantie een bedrijfspand van zowat 4.600m² optrekken. We opteren van meetaf voor een flexibel bouuwsysteem zodat uitbreiding op termijn makkelijker kan. Op de nieuwe site zal er ruim voldoende plaats zijn om het huidige assortiment uit te breiden. Bovendien zal de nieuwe vestiging ook een opslagmagazijn van 2.500m² herbergen zodat meer stock kan worden aangelegd en sneller kan worden uitgeleverd.

Omslagfoto_04_groot