Cartonnages Roland Home

Ons verhaal

1968
Eerste generatie

Eind de jaren '60 richtte Roland Schoonaert Cartonnages Roland op in een 20m² grote garage te Aalter. Voordien leerde hij de stiel bij zijn vader om na vijftien jaar voor eigen rekening te beginnen. Al vrij snel werden de activiteiten naar een klein huurpand (300m²) in Nevele overgeheveld om de vraag naar banketdozen te kunnen blijven volgen. In 1972 verhuisde het bedrijf opnieuw naar een nieuwbouwpand in de Damstraat te Nevele. Dit 1.000m² grote pand onderging doorheen de jaren twee grote uitbreidingsoperaties. Het beslaat momenteel 2.600m², bestaande uit kantoren, productieruimte en opslagmagazijn.

1983
Tweede generatie

In 1983 trad huidig gedelegeerd bestuurder Filip Schoonaert in het bedrijf van zijn vader. Tien jaar later neemt hij samen met zijn echtgenote Ann Schaeck de zaak volledig over. 

2017
Derde generatie

Sinds 2017 zijn hun twee zonen Pieter-Paul en Michaël actief in de familiale onderneming.

2019
Toekomst

In 2019 kocht het bedrijf nieuwe bouwgrond aan in de industriezone 'De Prijkels' te Kruisem. Hier zal de onderneming ruim voldoende plaats krijgen om verder te groeien, het productassortiment uit te breiden en een ruime stock van standaarddozen te kunnen aanleggen.

Ons verhaal 1

Ben je een groothandel en
wil je graag samenwerken?

Ons verhaal 2